לק ג'ל מיועד למריחה ולכיסוי של הציפורן הטבעית. הג'ל בו משתמשים לטיפול זה, הוא ג'ל רך, הניתן להסרה בקלות יחסית. ג'לים אלו מכונים בשפה המקצועית soke off gel. סוג ג'ל זה מיועד למריחה על הציפורן הטבעית בלבד, אינו מיועד לבניית ציפורניים ולהארכתן ואינו חזק מספיק למטרה זו. מטרת הטיפול בג'ל לק היא לאפשר ללקוחה להנות מצבע עמיד המחזיק מעמד שבועיים שלושה מבלי להתקלף ובנוסף שכבת הג'ל תאפשר לציפורן הטבעית לגדול מבלי להשבר.
לקוחות המעוניינות בטיפול לק ג'ל, אינן מעוניינות בשיוף הציפורן הטבעית וזו אחת הסיבות העיקריות בגללה הן באות לקבל טיפול לק ג'ל ולא טיפול בניית ציפורניים. בדרך כלל אלו נשים שבעבר נהגו לטפל בציפורניים בטיפול מניקור רגיל, אבל מאז נחשפו ללק ג'ל שהצבע מחזיק מעמד שבועיים שלושה, רובן מעדיפות לקבל טיפול לק ג'ל, בתנאי שטיפול זה לא יפגע בציפורן הטבעית.
שמוש לא נכון במריחת ג'ל לק, או הסרה לא נכונה של הג'ל יכולים לפגוע בציפורן הטבעית.
הכירי את הפעולות העלולות לגרום פגיעה בציפורן הטבעית:
אין להוסיף ללק ג'ל, אבקת אקריל, (כמו בטבילה) על מנת "לחזק" את הג'ל במטרה שישאר זמן רב יותר על הציפורן. פעולה זו הופכת את הג'ל לקשיח, הסרתו תהיה קשה יותר והציפורן הטבעית עלולה להפגע, כמו בבניית ציפורניים. כדי שהג'ל הצבעוני ישאר על הציפורן הטבעית במשך שבועיים עד שלושה מבלי להתקלף, יש להכיר את תכונות הג'ל, לעבוד איתו בצורה נכונה ולהגיע לתוצאה הרצויה, מבלי להוסיף "חומרים" לחזוק הג'ל על הציפורן.
אין להסיר את הג'ל עם מכונת שיוף, או אפילו עם פצירה. אני שומעת יותר ויותר, על מקצועיות המשתמשות במכונת שיוף להסרת לק ג'ל, מעל הציפורן הטבעית. זוהי תופעה פסולה שפוגעת בציפורן.
אין להסיר את הג'ל עם אציטון. יש להשתמש במסיר ג'ל אותו מייצרות חברות הג'לים. אומנם גם מסירי ג'לים אלו אינם "בריאים" וגם הם ברובם מבוססים על אציטון ואלכוהול, אבל התרכובת של החומרים עדינה יותר ואינה מזיקה לציפורן כמו אציטון 100%, שהמקצועיות משתמשות בו להסרת הג'ל.
אין להכניס את היד למנורה, לאחר עטיפת הציפורן בנייר כסף. החום של מנורת UV, אומנם מזרז את תהליך פרוק הג'ל, אבל השילוב של חום המנורה עם חומרי ההסרה, גורמים לא פעם להתחממות הציפורן ויכולים לגרום לנזקים. לקוחות רבות מתלוננות על תחושת החום הזו ויש להתייחס לכך.