טיפול לק ג'ל, דורש ידע ומיומנות לא רק במריחת הג'ל אלא בעיקר בטיפול נכון בציפורן הטבעית. כל מקצועית וותיקה או מתחילה נבחנת על ידי הלקוחות וגם על ידי עצמה, במילוי של שלוש מטרות ואתגרים. האתגר הראשון, שבסיום הטיפול הג'ל יראה יפה ולשביעות רצונה של הלקוחה, האתגר השני, שהג'ל יחזיק מעמד שלושה שבועות מבלי להתקלף מהציפורן, האתגר השלישי, לדעת לעבוד בצורה מקצועית שלא תפגע בציפורן הטבעית.
קורס לק ג'ל מקצועי צריך להיות בנוי וערוך להוביל את התלמידות צעד אחר צעד, להבין, לעבוד נכון, ליישם ולשאוף למצויינות כבר מהרגע הראשון בו היא מתחילה ללמוד.
כדי להגיע להשגת תוצאות גבוהות, חשוב לשים דגש על עריכת חומר הלימוד, על טכניקת לימוד נכונה ובעיקר על יישום מעשי של הנלמד בזמן הקורס.
האתגר הראשון – מה צריך ללמוד כדי ליצור מראה מושלם ללק ג'ל!
א. עיצוב הציפורניים – לקבלת מראה אחיד ויפה של הציפורניים, עליך ללמוד לעצב אותן. ליישר אותן לאורך אחיד ולצורה אחידה, לפי רצון הלקוחה. שיהיו עגולות, מרובעות, שפיציות ועוד... לימוד עיצוב הציפורניים הוא חלק חשוב ובלתי נפרד מקורס לק ג'ל, במיוחד שלכל לקוחה יש סגנון שונה ודרישות שונות.
ב. טיפול בעור - סוג העור שמסביב לציפורן (הנקרא קיוטיקולה) והמראה שלו, משפיעים מאוד על המראה הסופי של הציפורניים. כדי להעניק לציפורן מראה מושלם, חובה לטפל ולטפח אותו. העור הזה הוא לפעמים יבש וסדוק, לפעמים הוא עולה וצומח על משטח הציפורן ולא מאפשר מריחה יפה של הג'ל. ישנן עוד סיבות רבות לא רק קוסמטיות, מדוע צריך ללמוד לדעת ולטפל נכון בקיוטיקולה.
ג. מניקור - במסגרת קורס לק ג'ל, לומדים טיפול מניקור יסודי הכולל שימוש בצבתית, במרכך עור, במכונת שיוף ועוד.. קיימים סוגים שונים של מניקור אותם תלמדי בקורס לק ג'ל, כך שתדעי להתאים את סוג המניקור למצב הקיוטיקולה הלקוחה.
טיפול מניקור הוא מקצוע בפני עצמו, הקיים עשרות שנים ויש לקוחות רבות המעוניינות אך ורק בטיפול זה.
ד. טכניקת מריחת הג'ל - הדבר האחרון והקובע את מראה הציפורניים, היא אופן מריחת הג'ל הצבעוני. רוב סוגי הג'לים לא נמרחים בצורה שווה ואחידה ולכן חשוב ללמוד למרוח את הג'ל בצורה נכונה ומקצועית. כדי להגיע לשלמות במריחת לק ג'ל, יש ללמוד ולהכיר את טכניקות המריחה השונות. מריחת הג'ל הצבעוני בסיום הטיפול קובעת רבות את המראה הסופי של הציפורניים.
מריחת לק ג'ל בסגנון פרנצ' מניקור, דורשת לימוד ספציפי. מדובר בסגנון מאוד פופולארי, שנשים רבות מבקשות אותו והוא צריך להיות חלק מלימודי קורס לק ג'ל.
האתגר השני – מה צריך ללמוד כדי שהג'ל יחזיק מעמד 3 שבועות!
מקצועיות רבות גם וותיקות, נתקלות בבעיה של התרוממות או התקלפות הג'ל מהציפורן אחרי זמן קצר יחסית. כשזה קורה, זו אכזבה גדולה גם ללקוחה וגם לטכנאית המקצועית. הלקוחה מרגישה ובצדק שבזבזה גם זמן וגם כסף מבלי לקבל תמורה מלאה וכמקצועית, את בוודאי יודעת שזו דרך מהירה לאבד לקוחות. לכן אסור שהתופעה הזו תקרה.
בטיפול לק ג'ל יש מספר נקודות תורפה שיכולות לגרום לתופעות של התרוממות החומר. בקורס לק ג'ל מקצועי, חובה ליידע את התלמידה, להכיר לה את נקודות התורפה וללמד אותה כיצד להמנע מראש מפעולות שיגרמו להתרוממות הג'ל.
אני אעלה מספר נקודות שעלולות לגרום להתרוממות הג'ל, למשל:
א. הכנה לא נכונה של משטח הציפורן יכולה לגרום להתרוממות החומר. במסגרת הקורס על התלמידה ללמוד כיצד להכין נכון את משטח הציפורן, לפני מריחת הג'ל.
ב. שימוש לא נכון במוצרי בסיס כמו פרפ או פריימר, יכולים לגרום להתרוממות החומר
ג. טכניקת מריחה לא נכונה של לק ג'ל יכולה לגרום להתקלפות של הג'ל בקצה הציפורן
ד. טכניקת מריחה לא נכונה של לק ג'ל יכולה לגרום להתרוממות החומר שקרוב לעור
יש עוד סיבות שגורמות להתרוממות הג'ל. התופעה של התרוממות הג'ל מטרידה גם טכנאיות ציפורניים וותיקות שקשה להן להתמודד איתה.
לכל אחת מהסיבות שציינתי למעלה, יש פתרון מקצועי אותו צריכה התלמידה ללמוד במסגרת לימוד קורס לק ג'ל. חובה להעלות את הנושא, להדריך וללמד מראש את התלמידה כיצד לעבוד נכון ולמנוע את התופעה הזו.
האתגר השלישי – מה צריך ללמוד כדי לא לפגוע בציפורן הטבעית!
רוב הלקוחות רגישות מאוד לנושא של בריאות הציפורן הטבעית והן תמיד ישאלו את המקצועית איך נראית הציפורן למטה, מחשש שהציפורן שלהן נפגעה. הזמן של הלקוחה לבדוק איך נראית הציפורן הטבעית שלה, הוא בזמן שהיא מגיעה לטפול חוזר, בו מסירים אל הג'ל הקיים ועושים ג'ל חדש.
אם עובדים בצורה נכונה ושומרים על הכללים החשובים, ניתן למנוע פגיעה בציפורן הטבעית. במשך כל תהליך הטיפול יש שלבים בהם אפשר לפגוע בציפורן. התלמידה חייבת ללמוד ולהיות מודעת איזה פעולות יכולות לפגוע בציפורן הטבעית וכיצד להמנע מהן. לדוגמא, פעולות שיכולות לפגוע בציפורן:
א. שיוף יתר של משטח הציפורן
ב. שמוש בחומרים מזיקים, כמו פריימר חומצי ועוד..
ג. מריחה לא נכונה של הג'ל, למשל שכבה עבה מדי, הגורמת לתחושת צריבה כשהלקוחה מכניסה את היד למנורה
ד. פציעה בזמן טיפול מניקור עם צבתית או עם מכונת שיוף
ועוד...
יש עוד סיבות שיכולות לפגוע בציפורן כתוצאה מטיפול לא נכון. לכן חובה ללמוד בקורס לק ג'ל בכל שלב של הטיפול איך לבצע את הפעולות בצורה נכונה ולשמור על בריאות הציפורן הטבעית.